Gépírásoktató programok - Online Gépelő- és Digitalizáló Iroda

Gépírásoktató programok I.

Ki állítja, hogy nincs szükség megtanulni tollal vagy ceruzával írni? Ahogyan szükség volt és van arra, hogy kézírással le tudjuk jegyezni gondolatainkat, ugyanúgy szükség van és lesz a jövőben arra, hogy a számítógép billentyűit is gyorsan, pontosan tudjuk kezelni.

Mennyi időt töltesz naponta a számítógép előtt? Mennyi időt tudnál életed során megtakarítani, ha a billentyűzeten a jelenleginél sokkal gyorsabban tudnál írni? Szeretnéd, ha majd a munkavállalás során előnyben részesítenének a munkaadók, mert profin tudod a számítógép billentyűzetét kezelni? Hajlandó lennél-e most 40-60 órát tanulásra fordítani azért, hogy életed során sok-sok ezer órát megtakaríthass? Ebben segíthetnek Neked ezek a szoftverek.

A tízujjas vakírás előnyei

 

  • Fejleszti a kézügyességedet
  • Fejleszti a figyelem-összpontosító képességed
  • Fejleszti az önuralmad
  • Fejleszti az olvasásod pontosságát
  • Fejleszti a helyesírásodat stb.

 

A legnépszerűbb gépírásoktató programok

A Kipp-kopp, ASD, ABC és GepOkt 007 gépírásoktató programok tulajdonképpen csak annyiban különböznek egymástól, hogy más-más tananyagot dolgoznak fel.

A Kipp-kopp az általános iskolás korosztály számára készült. Magyarországon ez az első (és eddig egyetlen), kifejezetten kisiskolások számára készült gépírásoktató. 9 éves kortól, harmadik osztálytól ajánlott. Feltétel, hogy már jól menjen az olvasás a tanulónak, és a kézujjai elég hosszúak legyenek ahhoz, hogy képes legyen a nagyobb betűfogások elérésére. A Kipp-kopp gyerekek számára összeállított tananyagra épül. A tananyag a képernyőn megjeleníthető, de akár ki is nyomtatható. Nem szükséges hozzá külön tankönyv. Több dologban eltér a többi szoftvertől pl.: nem osztályzatot ad, hanem pontokat, több a játékos animáció, rövidebb egy-egy megírandó bekezdés stb. – az életkori sajátosságok figyelembevételével készült.

Az ASD középiskolások vagy felnőttek számára készült tananyagra épül. A tananyag a képernyőn megjeleníthető, de akár ki is nyomtatható. Nem szükséges hozzá külön tankönyv, ezért egyéni felhasználóknak elsősorban ez a program ajánlható. Ugyancsak ezt a programot javasoljuk azoknak az intézményeknek, ahol csupán a 10 ujjas vakírás megtanítása a cél, és nem kell levelezési, ügyviteli és egyéb, gépírással összefüggő ismereteket tanítani. A program a hivatalos osztályozási táblázat szerint osztályozza a megírt gyakorlást (leütés/hibaszám; egy hibának nem a hibás karakterek, hanem a hibás szavak száma számít).

Az ABC a B+V Lap- és Könyvkiadó Kft. által a kerettantervi képzéshez megjelentetett Információkezelés I. a 9-10. osztály számára c. tankönyv (száma: 59691) betűtanítási és másolási anyagát dolgozza fel. A tankönyv szerzői: Gyetvainé-Hollósiné-Seidler, a könyv terjedelme: 220 oldal. A tankönyvet a Líra&Lant Zrt. Nagymező utcai Könyváruháza forgalmazza: 1065 Nagymező u. 43.; tel.: 373-0500, e-mail: nagymezokonyv@lira.hu. A tankönyv első kiadásában meglévő flopimelléklet tartalma nem szoftver, hanem a tananyagot kiegészítő szöveg- és képfájlok. A második kiadásban a flopimelléklet anyaga a Kiadó honlapjáról tölthető le: Innen

Az ABC Gépírásoktatóban az első 3 lecke tananyaga a képernyőn megjeleníthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − egy =

Skip to content