Hang- és videóanyag gépelés

Hang- és videóanyagok gépelése több módon is történhet, attól függően, hogy Ön mire szeretné felhasználni a gépelt anyagot. Egy dolog azonban mindegyik megoldásban közös: amennyiben lehetséges, érdemes előre egyeztetni velünk annak érdekében, hogy a hangfelvételek szakszerűen készüljenek el, hogy ezzel megkönnyítse munkákat annak érdekében, hogy minél rövidebb határidővel tudjuk vállalni a szóban forgó gépelést. Amennyiben igényt tart rá, irodánk vállalja hangfelvételek szakszerű készítését is, erről bővebben a Hangfelvétel készítése menüpontban tájékozódhat.

 

Szó szerinti hang- és videóanyag gépelés

A hang- és videóanyagokat alapvetően szó szerint szoktunk gépelni. Ez azt jelenti, hogy minden elhangzott szót rögzítünk a magyar nyelvhelyességre tekintet nélkül – gondolunk itt különösen a szóismétlésre, dadogásra, káromkodásokra, szleng kifejezésekre, stb. A környezeti hatások, például köhögés, sírás, valaki jön-megy, félbeszakítják a beszélgetést, stb. ilyen esetben nem kerülnek gépelésre.

Ezt a gépelést tipikusan interjúk, közgyűlések, taggyűlések, konferenciák gépeléséhez javasoljuk.

Tartalom szerinti hang- és videóanyag gépelés

Ez esetben a gépelés nem lesz szó szerinti, sokkal inkább fog hasonlítani egy jegyzőkönyvre, ahol csak a főbb gondolatmenetek kerülnek rögzítésre. Ennek megfelelően ez esetben kihagyásra kerülnek a nyelvhelyességi hibák, azaz a szóismétlések, dadogások, káromkodások, szleng kifejezések, stb. Költséghatékony megoldás lehet tulajdonostársak határozathozatalainál, ahol a jegyzőkönyvnek nem kell tartalmaznia mindent szó szerint, elég, ha tartalmazza a lényeges mozzanatait az eseményeknek, amiket mi legépelünk, valamint bejelölhet bizonyos részeket, mozzanatokat, amelyeket Ön akkor is szeretne látni az összefoglalásban, ha az nem a lényegi szálhoz kapcsolódik.

Ezt a gépelést tipikusan összefoglaló jellegű anyagok készítéséhez javasoljuk, például parttalan viták tömör összegzéséhez, illetve olyan közgyűlések, taggyűlések jegyzőkönyveinek elkészítéséhez, ahol nem fontos a szó szerinti jegyzőkönyv.

Szó szerinti hang- és videóanyag gépelés környezeti hatásokkal

Amennyiben Ön ezt a megoldást választja, gépíróink minden környezeti hatást rögzítenek, például köhögés, sírás, valaki jön-megy, félbeszakítják a beszélgetést, stb.

Ezt a gépelést tipikusan tanúvallomások, üzleti megbeszélések, titokban készült hangfelvételek gépeléséhez javasoljuk.

 

Természetesen mindhárom esetben lehetőség van egyedi kérések megfogalmazására, mindig, minden esetben az ügyfelek kérésének megfelelően végezzük munkánkat.