Hang- és videóanyag gépelés - Online Gépelő- és Digitalizáló Iroda

Hang- és videóanyag gépelés

Hang- és videóanyagok gépelése több módon is történhet, attól függően, hogy Ön mire szeretné felhasználni a gépelt anyagot. Egy dolog azonban mindegyik megoldásban közös: amennyiben lehetséges, érdemes előre egyeztetni velünk annak érdekében, hogy a hangfelvételek szakszerűen készüljenek el, hogy ezzel megkönnyítse munkákat annak érdekében, hogy minél rövidebb határidővel tudjuk vállalni a szóban forgó gépelést. Amennyiben igényt tart rá, irodánk vállalja hangfelvételek szakszerű készítését is, erről bővebben a Hangfelvétel készítése menüpontban tájékozódhat.

 

Szó szerinti hang- és videóanyag gépelés. A hang- és videóanyagokat alapvetően szó szerint szoktunk gépelni. Ez azt jelenti, hogy minden elhangzott szót rögzítünk a magyar nyelvhelyességre tekintet nélkül – gondolunk itt különösen a szóismétlésre, dadogásra, káromkodásokra, szleng kifejezésekre, stb. A környezeti hatások, például köhögés, sírás, valaki jön-megy, félbeszakítják a beszélgetést, stb. ilyen esetben nem kerülnek gépelésre.

Ezt a gépelést tipikusan interjúk, közgyűlések, taggyűlések, konferenciák gépeléséhez javasoljuk.

Tartalom szerinti hang- és videóanyag gépelés

Ez esetben a gépelés nem lesz szó szerinti, sokkal inkább fog hasonlítani egy jegyzőkönyvre, ahol csak a főbb gondolatmenetek kerülnek rögzítésre. Ennek megfelelően ez esetben kihagyásra kerülnek a nyelvhelyességi hibák, azaz a szóismétlések, dadogások, káromkodások, szleng kifejezések, stb. Költséghatékony megoldás lehet tulajdonostársak határozathozatalainál, ahol a jegyzőkönyvnek nem kell tartalmaznia mindent szó szerint, elég, ha tartalmazza a lényeges mozzanatait az eseményeknek, amiket mi legépelünk, valamint bejelölhet bizonyos részeket, mozzanatokat, amelyeket Ön akkor is szeretne látni az összefoglalásban, ha az nem a lényegi szálhoz kapcsolódik.

Ezt a gépelést tipikusan összefoglaló jellegű anyagok készítéséhez javasoljuk, például parttalan viták tömör összegzéséhez, illetve olyan közgyűlések, taggyűlések jegyzőkönyveinek elkészítéséhez, ahol nem fontos a szó szerinti jegyzőkönyv.

Szó szerinti hang- és videóanyag gépelés környezeti hatásokkal

Amennyiben Ön ezt a megoldást választja, gépíróink minden környezeti hatást rögzítenek, például köhögés, sírás, valaki jön-megy, félbeszakítják a beszélgetést, stb.

Ezt a gépelést tipikusan tanúvallomások, üzleti megbeszélések, titokban készült hangfelvételek gépeléséhez javasoljuk.

 

Természetesen mindhárom esetben lehetőség van egyedi kérések megfogalmazására, mindig, minden esetben az ügyfelek kérésének megfelelően végezzük munkánkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 13 =

Skip to content