Kézirat gépelés - Online Gépelő- és Digitalizáló Iroda

Kézirat gépelés

Kézirat (házi dolgozat, szakdolgozat, tételek, versek, levéltári iratok stb.) gépelés – A gépelések közül az egyik legnehezebb műfaj. Mindenkinek más és más a kézírása, ami egy külső szemlélő számára lehet, hogy olvashatatlan, nem véletlenül, irodánk egyik legdrágább szolgáltatása – Irányárainkról bővebben az Gépelés, leiratkészítés árak menüpont alatt tájékozódhat. Egy kézirat gépelése rendkívül sok türelmet, odafigyelést és tapasztalatot igényel. Képzeljék magukat egy történelemtanár vagy egy magyartanár helyébe, aki több száz tanuló esszéjét próbálja elolvasni. Az sem kis teljesítmény, de mindezt le is gépelni… Azt hiszem, senki nem irigyli azokat a gépelőket, akik kézirat gépelést vállalnak.

Mikor hasznos a kézirat gépelés?Kézirat gépelés jellemzően házi dolgozatok, szakdolgozatok, évfolyamdolgozatok, tételek esetében fordul elő, de gyakran érkeznek hozzánk idős hölgyektől és uraktól különféle versek, régi levelek is, amiket meg szeretnének menteni az utókor számára. Ezen felül találkoztunk már régi levéltári iratokkal is. Jól látható, irodánk nem riad vissza semmitől, nem ismerjük a lehetetlen feladatot.

Kézirat gépelés – amit nem árt tudniAhogy a hanganyagok gépelésénél, úgy a kéziratok gépelésénél is előfordul olyan, hogy a gépelő nem ért valamit (jelen esetben nem tudja elolvasni) – ez főként szakszövegek esetében fordul elő. Ebben az esetben a nem értett, bizonytalan részeket jól észrevehetően és egyértelműen megjelöljük, és Önnel egyeztetve ezeket utólagosan javítjuk, vagy a javítást Ön is elvégezheti – amelyik Önnek szimpatikusabb.

A nehézségek elkerülése érdekében javasolni szoktuk, hogy a kéziratokból – lehetőség szerint – az eredeti példány kerüljön hozzánk. Természetesen fénymásolatból, scannelt is vállaljuk a gépelést, de itt figyelemmel kell lenni arra, hogy a fénymásolás alkalmával romolhat a kézirat olvashatósága.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.