Kézirat gépelés

(Házi dolgozat, szakdolgozat, tételek, versek, stb. gépelése)

Kézirat gépelés – A gépelések közül az egyik legnehezebb műfaj. Mindenkinek más és más a kézírása, ami egy külső szemlélő számára lehet, hogy olvashatatlan, nem véletlenül, irodánk egyik legdrágább szolgáltatása – Árainkról bővebben az Árak menüpont alatt tájékozódhat. Egy kézirat gépelése rendkívül sok türelmet, odafigyelést és tapasztalatot igényel. Képzeljék magukat egy történelemtanár vagy egy magyartanár helyébe, aki több száz tanuló esszéjét próbálja elolvasni. Az sem kis teljesítmény, de mindezt le is gépelni… Azt hiszem, senki nem irigyli azokat a gépelőket, akik kézirat gépelést vállalnak.

Mikor hasznos a kézirat gépelés?

Kézirat gépelés jellemzően házi dolgozatok, szakdolgozatok, évfolyamdolgozatok, tételek esetében fordul elő, de gyakran érkeznek hozzánk idős hölgyektől és uraktól különféle versek, régi levelek is.

Kézirat gépelés – amit nem árt tudni

Ahogy a hanganyagok gépelésénél, úgy a kéziratok gépelésénél is előfordul olyan, hogy a gépelő nem ért valamit (jelen esetben nem tudja elolvasni) – ez főként szakszövegek esetében fordul elő. Ebben az esetben a nem értett, bizonytalan részeket jól észrevehetően megjelöljük, és Önnel egyeztetve utólagosan javítjuk, vagy a javítást Ön is elvégezheti – amelyik Önnek szimpatikusabb.

A nehézségek elkerülése érdekében javasolni szoktuk, hogy a kéziratokból – lehetőség szerint – az eredeti példány kerüljön hozzánk. Természetesen fénymásolatból, scannelt is vállaljuk a gépelést, de itt figyelemmel kell lenni arra, hogy a fénymásolás alkalmával romolhat a kézirat olvashatósága.